2021-12-04 13:00:26• hírek • Szatmár.ro

Fennállásának első évfordulóját ünnepelte az Élet Fája Egyesület

Az Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület tagjai és támogatói szombaton kettős céllal gyűltek össze az atyai Kentaur Szabadidőközpontban: egyrészt megünnepelték a szervezet egy éves fennállását, másrészt pedig megemlékeztek az egyesület tevékenységével szoros összefüggésben levő önkéntesség nemzetközi napjáról is, melyet december 5-én ünnepelnek szerte a világban.

A résztvevőket Békéssy Erzsébet, az Élet Fája elnöke köszöntötte, felhívva arra is a figyelmet, hogy a helyszínválasztás nem véletlen, hisz egy évvel ezelőtt ugyancsak e szabadidőközpontban kezdte meg tevékenységét az egyesület.


„A tavalyi évben, amikor útjára indítottuk az egyesületet, elköteleztük magunkat amellett, hogy havonta legalább egy, környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet szervezzünk. Most azonban, amikor erre az eseményre készülve mérleget vontunk, rájöttem, hogy összesen 23 olyan tevékenységet sikerült megvalósítani, melyek hatással voltak a környezetünkre és a társadalomra egyaránt. Az egyesület megalakulása után dr. Boér Noémi 500 négyzetméternyi területet bocsátott a rendelkezésünkre, hogy egy közösségi parkot hozzunk létre, melyet 18 lelkes önkéntes bevonásával meg is tettünk, így mintegy 1000 tulipánhagyma került itt elültetésre, melyekkel tavasszal aztán az idősotthonokban élőket leptük meg” – elevenítette fel az első időszak eseményeit Békéssy Erzsébet.



Az egyesület évértékelője során vezetője kiemelte még a „Mutasd meg, hogy érdekel!” című versenyt, melybe nem kevesebb mint 108 Szatmár megyei diák nevezett be, a tájékoztató kampányt, mely révén a légszennyezés kérdésére irányították rá a figyelmet, a vizes élőhelyek napja alkalmából szervezett rendezvényt, a lejárt szavatosságú gyógyszerek összegyűjtésére indított egyhónapos akciót, a faültetési és e-hulladék gyűjtési akciókat, a madarak, a biológiai sokféleség, a parkok, illetve a környezetvédelem nemzetközi napja alkalmából szervezett tevékenységeket, valamint a víz világnapja apropóján összeállított Víz Kódexet is. Nem maradhatott ki ugyanakkor a visszatekintőből Föld világnapja alkalmából szervezett eseménysorozat sem, melynek egy része a mikolai Mosolyházban, a Noé Partium Egyesülettel együttműködve valósult meg.



Az egyesület azonban nem csak környezetvédelmi szempontból fontos kérdésekre hívta fel a figyelmet az elmúlt évben, hanem humanitárius tevékenységeket is végzett, a nemzetközi gyermeknap alkalmából például a tasnádi kórházban elhagyott apróságok számára ajánlottak fel különféle higiéniai termékeket-


Mindezen tevékenységek kapcsán Békéssy Erzsébet hangsúlyozta, hogy a versenyekben és a különféle tevékenységekben részt vevő tanulókat igyekeztek mindig valamilyen formában jutalmazni is, ezzel még inkább motiválttá tenni őket a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok teljesítésében.


A részletes évértékelő után az egyesület vezetője köszönetet mondott mindazon partnereknek, akik az elmúlt 12 hónapban segítették az Élet Fája által végzett munkát, s a hála jelképeként egy-egy oklevelet is átnyújtott nekik. A családias hangulatú találkozót a karácsonyfa közös feldíszítése, illetve a szervezők által biztosított meleg tea és kalács elfogyasztása zárta.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: